Any 1884

Gener 1:
Durant l’any 1883 hi ha agut en el poble, 84 naixements i 48 defuncions, en conseqüència un augment de població de 36 habitants.

Gener 2:
L’Ajuntament rep la quantitat de 200 pessetes, per la compra d’una via, per part dan “Mestrachic”.

Gener 14:
Es comenta que durant la nit anterior, el sereno ha rebut una pedrada a l’espatlla.

Gener 15:
Continua la intranquil·litat en el poble i els Mossos de la Escuadra fan una gran vigilància a conseqüència de diferents robatoris haguts en pocs dies.

Gener 23:
S’adorna el saló del Centre Recreatiu per la festa de sant Pau i arreglant el Billar.

Gener 25:
Visiten l’Ermita de Sant Pau molta gent de Vilanova i Sitges veient-se pels carrers, infinitat de tartanes i carruatges.
Ball als baixos del Casino, amb moltes famílies foresteres com anys anteriors.
L’orquestra ha estat la del Sr. Camps de Vilafranca.

Gener 28: 
Duran la passada nit s’han disparat diferents trets en les masies de Can Mestre i Can Ramon Miret, tot a conseqüència d’una falsa alarma. Els Mossos de la Escuadra han registrat les masies, sense trobar res de particular.

Febrer 1:
Alguns llauradors diuen haver vist ja tendres rams en els seus ceps.

Febrer 2:
Hi ha hagut una alarma a la posada el sol, en escoltar-se un bon nombre de tirs per la part del “Montgrós”
Els Mossos d’Esquadra, s’ha dirigit al lloc i pel que sembla els havien provocat uns caçadors.

Febrer 3:
A mitjanit s’ha disparat una “carabina parany” que Simeó Juhé tenia instal·lada al seu pati, ja que dies enrere van entrar uns lladres. Es van sentir crits d’assistència, lladres i s’han disparat diversos tirs al mateix temps que es reunia el Sotmeten i es registrava l’hort. L’endemà s’ha registrat l’hort, en el qual han aparegut, una cartutxera i s’ha trobat diverses mostres de sang.

Febrer 4:
Ahir a la nit els Mossos d’Esquadra es van emportar presos a Vilanova 3 o 4 joves del poble, sobre els quals es diu, recauen sospites de criminal atemptat.

Febrer 6:
Han estat deixats anar els presos de Ribes de la caserna de Vilanova. Segons es comenta, la marxa dels Mossos d’Esquadra i segons es diu, per a no tornar, estranya molt aquesta decisió de la qual es fan molts comentaris.

Febrer 7:
Una comissió de l’Ajuntament es desplaça a Barcelona per a tractar l’assumpte dels Mossos d’Esquadra.

Febrer 11:
El “Diario de Villanueva” d’ahir, comenta que la retirada dels Mossos d’Esquadra, s’han retirat per haver acabat els treballs de la carretera de les Costes i la via del ferrocarril, encara que la seva sortida es comenta misteriosa.

Febrer 12:
Aquests dies s’està cobrant la contribució territorial. El cobrador ve acompanyat de dos guàrdies civils havent pernoctat els tres a casa “Espardanyé”